Hjælp til nødlidende forretninger

Er forretningen havnet i en krisesituation?

Hvis tingene ikke forløber efter planen, men forretningen ender i en alvorlig krise med risiko for konkurs, afskedigelse af medarbejdere og/eller økonomiske tab, er det vitalt hurtigst muligt at få forretningen på rette kurs igen. Derfor yder vi support og løsninger, som skaber forudsætningerne for forretningens overlevelse.

Uafhængigt af om det vil kræve en turn-around, et salg af forretningens aktiver eller en rekonstruktion at sikre forretningens fortsatte eksisten, er vi i stand til at skabe betingelserne for at sikre forretningen fremadrettet eller minimere eventuelle tab.

Vi kan indgå i arbejdet med organisatoriske, finansielle såvel som markeds- og produktrelaterede opgaver. Arbejdet sker altid i samarbejde med de relevante rådgivere.

Desto tidligere vi gøres til en del af den proces, der skal få forretningen på rette kurs igen, desto bedre forudsætninger har vi for at sikre forretningens overlevelse.

En dybere forståelse for den tilgang vi har til arbejdet med nødlidende forretninger, finder du i det følgende.

Nødlidende virksomheder kan komme ud af en krisesituation

Hurtig reaktion på negativ udvikling giver større chance for overlevelse

Man skal ikke vente til situationen er fastlåst, og mulighederne for, at man kan vælge en hensigtsmæssig og konstruktiv løsning, er udtømt.

Ved at tage en proaktiv tilgang tidligt i processen, når man konstaterer, at forretningen kommer ind i en negativ spiral,  giver man sig selv flere valgmuligheder og kan derved vælge den løsning, der giver mest mening.

I nogle tilfælde er det godt "bare" at få vendt situationen med kompetente specialister, der ser tingene fra et andet og objektivt perspektiv.

Har man brug for sparring om, hvor man står i situationen, og hvordan man griber det hele bedst muligt an, er FIAG en god løsning.

Vi er gode sparringspartnere for nødlidende forretninger

Uafhængigt af om situationen kræver et salg af aktiverne, eller det stadig er muligt enten at lave en turn-around eller en rekonstruktion, er vi en god sparringspartner for nødlidende forretninger. Vi er i stand til at deltage i arbejdet med de organisatoriske, finansielle samt kommercielle produkt- og markedsrelaterede opgaver.

Vores holistiske tilgang sikrer, at man undervejs i processen ikke mister vitale ting på gulvet, ligesom de oparbejdede værdier skal opretholdes i virksomhedens fremadrettede grundlag.

Et godt udgangspunkt, når man oplever en negativ udvikling, er rettidig omhu baseret på en konstruktiv og forretningskritisk support fra professionelle og objektive forretningssrådgivere. Vi ser ofte en adfærd, hvor man trods det faktum, at problemerne ikke bliver løst, ikke ændrer tilgangen til løsningen af problemerne, men blot ukritisk bliver ved med at begå de samme fejl. Det ændrer ikke den negative udvikling.

Derfor er det vores klare anbefaling, at vi så tidligt som overhovedet muligt bliver involveret i processen, så vi kan skabe grundlaget for et objektivt og konstruktivt forløb for at få forretningen tilbage på sporet igen. Det gælder alle nødlidende forretninger.


Den rigtige balance mellem fokus på de hårde og bløde elementer i processen hjælper med at få forretningen på rette kurs

Når en forretning befinder sig i en udfordrende situation, hvor det i værste fald kan føre til lukning, afskedigelse af alle medarbejdere og/eller økonomiske tab for de involverede parter, skaber det en presset situation, både ud fra et forretningsmæssigt og et personligt perspektiv. Det medfører, at processen ofte gennemføres under krævende og meget uforudsigelige omstændigheder.

Derefter er det vigtigt, at man, sideløbende med at alle juridiske og økonomiske elementer afdækkes, og løsningsformatet udarbejdes, får styr på alle de kommercielle forhold, der sikrer, at man ikke mister unødig momentum i markedet hos kunder, partnere og leverandører.

Når det hele igen er under kontrol, skal man være klar

Den kommercielle tilgang og håndtering er nøjagtig lige så vigtig som den juridiske og økonomiske proces, men er afhængig af en optimal håndtering af sidstnævnte. Et stærkt kommercielt grundlag og en effektiv forretningsplan, der gør det muligt at reagere hurtigt og professionelt er med til at sikre tillid til forretningen og det samarbejde, man kan tilbyde sine kunder, partnere og ikke mindst medarbejderne fremadrettet.


Få forretningen på rette spor igen

Vi deltager gerne i en uforpligtende dialog omkring din situation og de muligheder, vi ser for at sikre forretningens fortsatte eksistens.