Ejerskifte

Hvad er generationsskifte?

Generationsskifte er et bredt begreb, der dækker over en række forskellige måder at videreføre en virksomhed på, hvadenten det er en butik eller detailforretning.

Overordnet er der ved et generationsskifte tale om afhændelse af en butik i overensstemmelse med Skatteministeriets definition “overdragelse af en virksomhed som følge af ejerens død, alder eller ønske om tilbagetrækning”. Ved et generationsskifte vil der dog normalt være tale om en frivillig overdragelse eller afhændelse af butikken; ejerskifte ved et generationsskifte kan derfor som regel også planlægges i god tid forud for afhændelsen.

Planlægning af generationsskifte

Det er altid en god ide at man begynder planlægning af et generationsskifte i god tid, dermed har man som ejer mulighed for at opnå en række gode fordele, både af praktisk og økonomisk art.

Med en grundig planlægning for generationsskiftet i ens virksomheden, har man større chance for at undgår tab af immaterielle værdier, der kan være betydelige for virksomhedens videre eksistens. Her kan der foreksempel være tale om kunder, viden og gode forretningsforbindelser mm.

Undgå at snyde dig selv ved ejerskifte

Mange indehavere af detailforretninger snyder sig selv, når tiden for et ejerskifte med tilhørende afhændelse af butikken nærmer sig. Nogle tror ikke, at ejerskiftet og dermed et salg af butikken kan lade sig gøre, andre kommer for sent i gang, og mange har de sidste år før deres tilbagetrækning forsømt forretningen på forskellig vis. Som ejer går man derfor glip af dele eller måske hele salgsindtægten ved et ejerskifte.

For at undgå at miste en indtægt, som man ellers ville være berettiget til, er det ofte en god ide at få professionel rådgivning i forbindelse med planlægningen af ejerskiftet. Den får du her. ButiksBørsen yder dig den bedste rådgivning, når du står overfor et generationsskifte eller ejerskifte i din butik, og vi hjælper med til, at skiftet sker nemt, effektivt og med det rette udfald.

Det handler om mere end bare at overdrage nøglerne, og der er som nævnt flere forskellige faldgruber forbundet med et ejerskifte. Undgå dem med en kompetent og kvalificeret rådgivning fra en af vore dygtige medarbejdere. Vi har mange års erfaring med at hjælpe omkring generationsskifter i forretninger, og de fleste vil opleve, at den slags erfaring gør en stor forskel.

Kontakt for et uforpligtende møde

Kontakt os og hør nærmere om, hvordan ButiksBørsen kan bistå ejerskiftet eller et generationsskifte for dig. Vi deltager gerne i et uforpligtende møde din forretnings fremtid og sikrer, at du bliver hjulpet bedst gennem processen. Dine oplysninger bliver naturligvis altid håndteret med stor diskretion og fortrolighed, så du risikofrit kan få det bedste ud af dit forestående ejerskifte og/eller generationsskifte.