Afståelse af lejemål

Hvad er afståelse

Selv om der pr. 1. januar 2003 trådte en ny erhvervslejelov i kraft, der gav udlejerne bedre mulighed for markedsregulering af huslejen, så er det ikke passé at betale afståelsessummer for at overtage attraktive lokaler.

De fleste iværksættere, butiksejere eller potentielle købere af eksisterende butikker har prioriterede ønsker til beliggenheder for deres detailforretning. En attraktiv butiks placering forøger omsætningspotentialet.

Generelt er størrelsen på privatforbruget (væksten) en af de væsentligste faktorer for efterspørgslen på butikslokaler. Ligeledes har faktorer som størrelse på lokalerne, stand, lejekontraktens vilkår og ikke mindst butikslokalernes beliggenhed væsentlig indflydelse.

Afståelse og afståelsesret

Hvis en lejer har afståelsesret, betyder det, at den tidligere lejer har ret til overdrage lejemålet til ny lejer, som indtræder i den tidligere lejers sted. Sker der betaling for dette, kaldes denne sum for afståelse eller afståelsessum.

Størrelsen på afståelsen afhænger af, i hvor høj grad de ønskede faktorer for en attraktiv butiks placering er imødekommet

Nøglepenge

Mange forveksler nøglepenge med afståelse. Nøglepenge er udtryk for et vederlag, som lejeren ved lejeaftalens indgåelse har betalt til udlejer for at overtage lejemålet.

Det er ikke alle, der er eksperter på området omkring afståelse og nøglepenge, men det er vi heldigvis. ButiksBørsen specialiserer sig blandt andet i at hjælpe butiksdrivende med netop den slags sager, og derfor finder du ikke en bedre samarbejdspartner.

Hvad kan vi gøre for dig?

Vi tilbyder professionel og kompetent rådgivning, som er baseret på mange års erfaring på området.

Rådgivningen udøves af vores dygtige og erfarne medarbejdere, som vil gøres deres til, at du får det optimale ud af afståelsen af dine attraktive lokaler. Sammen finder I den bedste løsning, og de fleste vil bagefter opdage, at den professionelle rådgivning var uundværlig.

Kontakt os for at få mere at vide. ButiksBørsen står altid klar til at tage en uforpligtende samtale eller møde, der gør dig klogere på omstændighederne og begreberne omkring afståelse og nøglepenge. Og ikke mindst hvordan vi kan hjælpe.