Værdiansættelse af virksomhed

Værdiansættelse af virksomhed – hvad skal forretningen koste? Et hyppigt stillet spørgsmål, som ikke bare beror på et subjektivt skøn, når en detailbutik skal værdiansættes.

En værdiansættelse af forretningen er en kompleks størrelse, som afhænger af en lang række faktorer, heriblandt goodwill, størrelse, beliggenhed, kundegrundlag, kundesegment, konkurrencen, de fysiske rammer og evt. domicil – blot for at nævne nogle få.

Værdiansættelse af virksomhed – aktivhandel eller selskabssalg

Når forretningens værdi skal beregnes, er det vigtigt at skelne mellem en aktivhandel og et selskabssalg. Altså handel med virksomhedens aktiver (fx varelager, inventar, goodwill mv.) eller handel med selskabets aktier eller anparter.

Gennem mere en 10 år har vi udviklet vores egne unikke beregningsmodel for værdiansættelse af virksomheder. Modellen for værdiansættelse er et specialværkstøj, hvor prissætningen beregnes ud fra alle væsentlige, kendte faktorer. Det beregnede resultat afspejles naturligvis med forretning, tilbagebetaling osv.

For at sikre kvaliteten i vores arbejde, har vi indarbejdet faste rutiner i udarbejdelse af værdiansættelser. Således udfører vi intern kontrol, ligesom værdien altid sammenholdes med resultater fra teoretiske beregningsmodeller for værdiansættelse af virksomheder.

Dermed får du altid den bedste rådgivning og hjælp, når du er kunde hos ButiksBørsen.

Få et uforpligtende møde omkring prissætning af din virksomhed

Vores kompetente og dygtige medarbejdere har masser af erfaring med værdiansættelse, og den slags kan ikke undervurderes. Der er mange faldgruber forbundet med den slags, men hvis man får fastsat den rette værdi fra start, er vilkårene for en god, udbytterig handel meget bedre.

Ønsker du at kende din forretnings værdi – måske med henblik på salg – deltager vi gerne i et uforpligtende møde om, hvordan vi kan hjælpe med prissætningen. Du er altid velkommen til at kontakte os for at sætte et møde op for at blive klogere på, hvilke udfordringer du kommer til at stå overfor. Her bliver du naturligvis også klogere på, hvordan vi kan rådgive dig til en bedre værdiansættelse.

Værdiansættelse af virksomhed udarbejdes mod særskilt beregning, og alle oplysninger behandles naturligvis med stor diskretion og fortrolighed.